BME-header-twee-onder-een-kap-Nunspeet.jpg

Twee onder één kap in Nunspeet

Twee onder één kap in Nunspeet

Over dit project

Gelegen in een nieuwe wijk in Nunspeet, Molenbeek.

De levensloopbestendige woning aan de linkerkant van de twee-onder-één-kap is ontworpen om aan de behoeften van bewoners van alle leeftijden te voldoen, zonder dat dit van buitenaf zichtbaar is. Het ontwerp bewijst dat een levensloopbestendige woning niet saai hoeft te zijn. Met aandacht voor functionaliteit, comfort en esthetiek is er een woning gecreëerd die zowel praktisch als aantrekkelijk is.

Aan de rechterkant van de twee-onder-één-kap bevindt zich de gezinswoning. Hier is rekening gehouden met de behoeften van een actief gezin, waar de garage dienstdoet als opslagruimte voor kinderfietsjes en kleine trekkers. Het ontwerp van de gezinswoning is ruimtelijk en functioneel, met voldoende leefruimte voor het hele gezin.

Beide woningen zijn ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. Ze zijn volledig gasloos en maken gebruik van zonnepanelen op het dak om in hun energiebehoeften te voorzien. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor aanzienlijke energiebesparingen voor de bewoners. De combinatie van energie-efficiënte bouwmaterialen, goede isolatie en slimme energieopwekking zorgt voor een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving.

364