BME-header-Stakenbergweg Elspeet.jpg

Uniek ecologische woning

Uniek ecologische woning

Over dit project

Gelegen aan de bosrand van Elspeet, midden op de Veluwe staat deze unieke en ecologische schuurwoning. De architect, die er ook zelf heeft gewoond, heeft de woning volledig naar eigen inspiratie ontworpen. De verbinding met de natuur stond hierbij centraal. Dat zie je ook terug in de terrassen, vijver en vlonders rondom de woning.

De in 2008 gebouwde schuurwoning heeft een prachtig bijgebouw met een heel eigen functie: het harphuis. Deze ruimte is voorzien van perfecte akoestiek om professioneel musiceren mogelijk te maken.

Met het 298 m2 woonoppervlak is er leefruimte in overvloed. De kelder, die onder de volledige woning gesitueerd is, is voorzien van een hoge glazen pui met een eigen terras welke veel privacy biedt. Aan de westzijde is een gelijksoortige glazen pui met openslaande deuren welke toegang geeft tot een overdekt, houten vlonderterras. Een uniek element in het ontwerp zijn de ijzeren kettingen aan de uiteinden van het dak van de woning.

Dankzij de ecologische bouw en de Isovlas dakisolatie, speciaal ge├»mporteerd uit Itali├ź, heeft de woning ook nu nog een A++ energielabel. Gebouwd midden in de natuur, dicht bij de Leuvenumse bossen en Landgoed Staverden. Een plek met de natuur in eigen tuin, privacy en veel woongenot.

364